Gustav Hasselgren, VD HSNG AB

Möt vår VD

Efter att ha studerat i Lund så började jag mitt arbetsliv på Procter&Gamble där jag sedan stannade i över tio år och fick chansen att arbeta med olika varumärken, kunder och marknader. På slutet var jag country manager för Sverige och Finland och fick påverka vår organisation och en ganska stor del av vår nordiska affär. När jag började diskutera rollen som VD med Health and Sports Nutrition Groups tidigare ägare (Qliro Group) så var det en härlig känsla av både spänning och fit; jag hade nog en relevant erfarenhet för att kunna bidra till HSNGs resa. Jag tog jobbet och har inte ångrat det en sekund.

HSNG är på en mycket spännande plats; marknadsledande i en marknad under förändring. Gymgrossisten är Nordens största retailer av kosttillskott (både online och genom franchisebutiker), Bodystore är Sverige största hälsokostbutik på nätet och Star Nutrition är Nordens största varumärke inom proteinpulver och liknande produkter. Samtidigt förändras marknaden snabbt; proteinbars säljs överallt, medvetenheten om hälsa ökar, fler konkurrenter lanserar, vissa kategorier flyttar in i dagligvaruhandeln (proteinpulver exempelvis) och andra följer megatrenden mot online. Branschen i sig är också intressant och fler och fler tränar och vill få bättre resultat med rätt kosttillskott. Vi försöker vara en bra partner för alla som tränar och håller tät kontakt med våra kunder dels via kundtjänst men kanske framförallt genom sociala medier. Vi har ett helt gäng med atleter som är våra ambassadörer och vi är konstant online för att följa trender och marknadsföra våra erbjudanden.

Jag brukar tänkta att HSNG är ett ”stort, litet företag”. Vi är 170 kollegor och omsätter nästan 800 miljoner men vi har inte tid eller lust att ha mer hierarkier än nödvändigt. För mig personligen så är det viktigt att vara en del av organisationen och lättillgänglig för snabba beslut och trevliga luncher.

För att ha en chans att vinna på våra marknader måste vi hela tiden bli bättre vilket ställer höga krav på oss att vara ett team som utvecklas – och en plats där talang trivs. Det är högt tempo och mycket förändring i våra branscher så det är viktigt kunna hänga med i svängarna, vara orädd och uppskatta teamwork. Full fart framåt!

Ta kontakt!

Är du intresserad av att jobba med oss? Skicka in din ansökan idag!